Nainen_kurkku

Soiva keho -kurssilla saat uusia ja monipuolisia työkaluja omaan äänenkäyttöösi sekä henkilökohtaista ohjausta puhetekniikkaan, laulamiseen ja kehonhuoltoon. Kesto 1 päivä tai 2 päivää.


KYSY TARJOUS!

Lisätietoa voi tiedustella soivakeho (at) gmail.com

Opetus tapahtuu pienryhmässä ammattikouluttajien johdolla:

Kicka Leppänen,  eturivin näyttelijöiden ja laulajien äänenhuoltaja, opettajien äänenkäyttöön perehtynyt kouluttaja, FT, vokologi, VoiceWell-kehittäjä

Tarja Mäki-Latvala;Tampereen Musiikkiakatemian laulupedagogi, (AMK),Tampereen Oopperakuoron sopraano

Annina Rubinstein; musiikkiteatterinäyttelijä, ammattitanssija, VoiceWell-hoitaja 


Palautetta kurssista:

 • paljon uutta tietoa, jota voi soveltaa arjessa/työssä
 • toiminnalliset menetelmät hyviä
 • anatomiankuvat auttoivat ymmärtämään kurkunpään, poskien ja kaulan yms alueiden toiminnasta ja ihmiskehon kokonaisuudesta
 • ilonkautta-tekeminen oli hieno kokemus
 • hyvä miljöö, ruoka ja oppimisympäristö
 • hyvä kokonaisuus
 • löysin oman ääneni
 • sopivasti teoriaa ja käytäntöä
 • oman ääniprofiilin tarkastelu oli kiva juttu
 • pienet ryhmät oli suuri plussa
 • ammattitaitoiset ja asiaansa perehtyneet vetäjät, toimitte tiiminä todella hyvin 
 • hetkessätoiminen ja spontaanius sekä innostuneisuus oli läsnä
 • todella hyvä ja opettavainen kurssi, suosittelen muillekin
 • loistava loma aloitus, tulisin uudestaankin

 

Kouluttajista:

Kirsti Leppänen

Kiehtova ihmisääni on kuin aarrearkku, josta on riittänyt mielenkiintoista ihmeteltävää eri näkökulmista elämän eri vaiheissa. Lauluharrastus on ollut oma työsarkansa, jossa riittää edelleen haastetta ja opittavaa. Opiskelutieni nuorisotyönohjaajakoulutuksen kautta musiikkiterapeutiksi avasi toisenlaisia näköaloja.

Tiedon nälkä jatkui ja aloitin puhetekniikan ja vokologian (äänentutkimus ja –harjoittaminen) opiskelut vuonna 2003 Tampereen yliopiston puheopin laitoksella. Sivuaineita olivat mm. hypermedian ja logopedian aineopinnot sekä tieto- ja viestintätekniikan opetuskokonaisuudet. Opiskelun edetessä halusin selvittää miten ääntä voidaan tutkia ja mitä eri keinoja löytyy äänihyvinvoinnin edistämiseksi.

Maisteriksi valmistumisen (2006) jälkeen olen kouluttanut logonomina erilaisia ääniammatissa toimivia henkilöitä mm. opettajia, laulunopiskelijoita, muita ääniammattilaisia ja erilaisissa yrityksissä toimivia puhetyöläisiä. Jatko-opiskelija oikeudet sain valmistumisen (2006) jälkeen ja väitöstutkimukset jatkuivat 2011 asti. Väitöstilaisuus oli 03.02.2012. Filosofian tohtoriksi valmistuin helmikuussa 2012.

Tällä hetkellä toimin omassa yrityksessäni (Voidis Oy) logonomina/vokologina ja pidän eri ryhmille äänenhuoltoon ja äänenkäyttöön liittyviä lyhytkursseja sekä VoiceWell-kehittäjänä (2009-) koulutan tulevia VoiceWell-hoitajia. Lisäksi teen itse myös VoiceWell-hoitoja. 


Annina Rubinstein-Vihma

Olen esiintynyt ammatikseni yli 20 vuotta. Ensin tanssijana ja juontajana StepUpissa mm. useiden huippuartistien taustalla ja viimeiset 12 vuotta musikaalinäyttelijänä eri produktioissa mm. Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa. Samanaikaisesti olen vetänyt ryhmäliikuntatunteja laidasta laitaan eli pilateksesta kahvakuulaan ja stepistä zumbaan. Asiakkaiden lihasjännityksiin olen pureutunut myös urheiluhierojana. 

Olen ammateissani pohtinut paljon kehon, liikkeen, tunteiden ja äänenkäytön yhteyttä ja sen haasteita. Viime vuosina olen löytänyt tähän oivallisia vastauksia mm. Estill -laulunopintojen sekä VoiceWell -hoitajakoulutuksen kautta. Olen saanut myös hyvän käsityksen erilaisten ammattien vaateista, työasentojen luomista kehonjännitystiloista sekä stressin, kiireen, liikunnanpuutteen ja epäsäännöllisen ruokailun vaikutuksista. VoiceWell -hoitajana pystyn jakamaan näitä kokemuksia ja oivalluksia ja oppimaan joka päivä lisää ihmisiltä, jotka painivat näiden kysymysten äärellä. 


Tarja Mäki-Latvala

Olen Ylöjärvellä asuva sopraano. Toimin tällä hetkellä laulunopettajana Tampereen Musiikkiakatemiassa. Valmistuin laulunopettajaksi Päijät-Hämeen konservatoriosta. Siellä opettajinani olivat Terttu Isosaari ja Aili Purtonen. Päivitin opintojani Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin musiikkipedagogiksi (AMK). Suoritin myös laulun A-kurssitutkinnon, opettajana Satu Sippola. Tällä hetkellä laulunopettajani on Ritva Auvinen.

Olen opiskellut liediä mm. Collin Hansenin ja Ilmo Rannan johdolla. Näitä oppeja olen päässyt hyödyntämään konserteissa eri puolella Suomea. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa, Lahden Oopperakuorossa ja Tampereen Oopperan kuoroissa olen laulanut useita vuosia.

Oman opetustyöni myötä olen kiinnostunut laulajien anatomiasta ja siitä miten ryhti, hengitys ja purentaongelmat ym. vaikuttavat laulamiseen. Olenkin tehnyt jo useita vuosia yhteistyötä Kirsti Leppäsen kanssa perehtyen ko. asioihin.


 

-Pidätämme oikeudet muutoksiin-

(c)2018, All Rights Reserved